ΠΙΣΤΕΣ

ΠΙΣΤΑ ΜΕΓΑΡΩΝ
Στον χώρο της πίστας λειτουργούν σχολές ασφαλούς, σπορ και αγωνιστικής οδήγησης .

Έτος κατασκευής: 1996

Θέση: 42ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, περιοχή Πάχης Μεγάρων δίπλα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Έκταση: 175 Στρέμματα.

Μήκος Πίστας (Ολικό): 2,1 χλμ.

Mέσο πλάτος: 11 μ.

Εναλλακτικές διαδρομές: 6

Στροφές: 10

Βοηθητικοί Χώροι και παροχές: : 2 Στεγασμένες και κλιματιζόμενες αίθουσες συνολικής έκτασης 300 τ.μ., παροχές αέρος, ύδατος, ρεύματος, τηλεφώνου, fax και internet, μηχανήματα αυτόματης πώλησης αναψυκτικών, καφέ και σνακ.

Οδηγίες προσέλευσης στην πίστα
Ακολουθώντας την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας,αφού περάσετε την έξοδο για Νέα Πέραμο, την έξοδο για Μέγαρα και τα Goody’s που είναι αμέσως, μετά φτάνετε στο 41ο χλμ. όπου βλέπετε πινακίδα εξόδου (δεξιά) για Μέγαρα-Πάχη – Αυτοκινητοδρόμιο.
Ανεβαίνετε στην γέφυρα και στρίβετε αριστερά για Πάχη. Μετά από 300 μέτρα στρίβετε και πάλι αριστερά πριν την συρμάτινη περίφραξη στρατοπέδου, την οποία ακολουθείτε μέχρι να συναντήσετε την είσοδο του Αυτοκινητοδρομίου.

ΠΙΣΤΑ ΣΕΡΡΩΝ
Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βρίσκεται Νότιο-Δυτικά της πόλης των Σερρών ανάμεσα στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας καλύπτοντας 1.000 στρέματα. Η πίστα κατασκευάστηκε το 1998. Έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας μέχρι και Formula 3 επίπεδο. Είναι η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια, με μήκος 3.186 μέτρα και πλάτος 12-15 μέτρα.

Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών αποτελεί τη μοναδική πίστα στη χώρα αλλά και στη Βαλκανική η οποία πληρεί απολύτως τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIΜ), για διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας μέχρι Formula 3000.